Frequently Asked Questions

Wat breng ik mee op een fotosessie?


Een goed humeur, geduld en vele lekkere snoepjes die fel ruiken (denk maar aan kaas, salami, zwanworst,...). Het kan ook handig zijn om de hond bij een ochtend-fotosessie geen ontbijt te geven. Heb je zelf leuke sjaaltjes of een mooie halsband, dan kan je dit ook meebrengen. Meestal fotograferen we zonder halsband, maar klant is koning! In geval de hond niet los kan van de leiband heb ik een showlijntje mee.


Als het kan doe eerst een kleine wandeling met de hond op de afgesproken locatie (kom dus wat vroeger). Vermijd plassen en modder zodat de pootjes proper blijven!

Laat de hond in ieder geval geen sprintje trekken voor de fotosessie, een fel hijgende hond met lange tong uit de muil is niet flatterend op foto.


Uw hond proper laten wassen voor de fotosessie wordt zeker warm aanbevolen. Contacteer tijdig uw trimster hiervoor :D


Een handdoek en borstel is ook altijd handig om mee te brengen, in geval van veel vuil in de vacht.


Wil je samen met je woef op de foto? Breng dan een klein gastendoekje mee waar je eventueel kan op zitten. Een natte poep is niet zo aangenaam na de shoot ;-)Kledijtips voor een fotosessie:


De meest courante vraag wanneer iemand een fotosessie boekt is wel 'wat moet ik aantrekken?' Heel begrijpelijk want jij kijkt immers anders naar kledij dan ik als fotograaf. Niet alle kleuren zijn even geschikt om te dragen tijdens een fotosessie. Dit heeft oa. te maken met het licht en het effect ervan op de huidskleur. Rode kledij kan reflecteren op de huid. Reservekledij is geen overbodige luxe, want we werken met dieren en dan durven er wel es vuile pootjes op de kledij terechtkomen.


Twijfel je over je kledijkeuze? Stuur me gerust een paar foto's door, via mail of what's app. Dan kijk ik graag even met je mee!


Volgende tips geef ik graag mee:


- Eenvoud siert: hoe eenvoudiger, hoe mooier. Drukke prints, fluo of schreeuwerige kleuren zijn een no-go. Kies voor een effen kleur van kledij. Een jurkje met een kleine print kan je bvb combineren met een losse trui in een licht neutrale egale kleur. Effen kleuren zorgen voor rust in de foto. Alsook overduidelijke merklogo's laat je beter opzij liggen. Dit leidt de aandacht af van de foto zelf. Zwarte kledij vraag ik ook om te vermijden, hier zie je namelijk heel snel hondenhaar op hangen.


- lichte neutrale kleuren: lichte neutrale kleuren of aardetinten zijn altijd de beste optie. Lichte kleuren denken we aan wit, gebroken wit, beige, lichtgrijs, pastelkleuren,...Aardekleuren komen in de natuur voor en zijn warm en natuurlijk: bvb bruin, zand, terracotta, taupe, zacht groen of zacht geel. Jeans doet het ook altijd goed en heeft iedereen wel liggen. Dit is ook makkelijk te combineren met lichte neutrale kleruren, bvb een zomerse lichtpaarse jurk gecombineerd met een jeansjasje. Perfect!


- Outfits die bij elkaar passen: wil je samen met je partner op de foto? Kijk dan voor outfits die bij elkaar passen. Vermijd om beiden dezelfde kledij te dragen, bvb allebei een jeans met wit t-shirt. Dit is leuk voor 1 foto maar niet voor een hele fotosessie. Doe inspiratie op via Pinterest, hier vind je talloze afbeeldingen van kleding en kleur-combinaties die geschikt zijn voor fotosessies. Zoek bvb op 'clothing inspiration photosession' of 'what to wear family photosession' met vermelding van het seizoen.


- Less is more: draag geen opzichtige juwelen, maar kies voor eenvoud. Een eenvoudig kettingkje of oorbelletjes. Wil je je nagels lakken voor de fotosessie? Vermijd te flashy kleuren want dit steekt echt af op een foto en is niet tijdloos. Make-up mag maar hou het ook eenvoudig, dit zorgt ook voor rust in de foto.


- Schoenen zijn ook belangrijk, deze dienen bij je outfit te passen. Je mag gerust een paar extra schoenen meenemen die makkelijk zijn om te stappen naar de locatie zelf en daar ter plaatse wisselen. Vuile schoenen op de foto is immers niet mooi op de foto. Foto's aan het strand kunnen we nemen op blote voeten, als dit comfortabel is voor jullie tenminste.


- Leeg de broekzakken als u op de foto gaat, niets is vervelender dan achteraf te merken dat er een gsm in de broekzak zit of een sleutelbos. Dit wordt niet weggewerkt, dus hiervoor ben je ook zelf verantwoordelijk. Doe liever geen haarelastiekje om je pols. Doe liever geen kauwgom in de mond. Ontspan en geniet!


- Kies kledij waar jij je fijn en comfortabel in voelt. Kies bvb. geen te strak zittende kledij of ga niet opeens een rokje met hoge hakken dragen als je dit anders nooit doet. Hoe je je voelt, straal je uit op de foto. Je moet je fijn voelen in je kleding om ontspannen en spontaan op de foto te staan.


Waar gaat de fotosessie door?


In de omgeving van Brugge zijn er veel mooie plaatsjes. De meeste mensen komen dan ook onze richting uit. Op verplaatsing kan natuurlijk ook, mits meerkost voor de benzine. In geval van studio: bij mij thuis te Brugge. Het betreft een pop-up studio dus we proberen deze altijd wat te combineren.


Wat als het slecht weer is?


Geen paniek! Ik voorzie altijd 2 data, in geval van ongeschikt weer verschuift de fotosessie naar de 2de datum.

Het weerbericht houden we nauwlettend in de ogen, en meestal beslissen we maar de dag op voorhand of de fotosessie kan doorgaan.


Hoelang op voorhand dien ik een afspraak vast te leggen?


Wij werken nog voltijds en fotografie is ons bijberoep, dus hoe sneller je een afspraak maakt hoe liever. Door de 2 data die we voorzien schuift alles snel vooruit.

De fotosessies gaan enkel door in de weekends, in de zomer plannen we 1 x/week een avondsessie tijdens de week.


Lever je onbewerkte foto's af?


Neen, alle foto's worden enkel bewerkt afgeleverd. De afleveringstermijn van de foto's bedraagt ongeveer 4 weken, dit kan ook langer zijn naargelang de drukte.

De foto's worden digitaal afgeleverd, tenzij anders vermeldt in het pakket.Indien nog vragen, contacteer ons gerust