Frequently Asked Questions

Wat breng ik mee op een fotosessie?


Een goed humeur, geduld en vele lekkere snoepjes die fel ruiken (denk maar aan kaas, salami, zwanworst,...). Het kan ook handig zijn om de hond bij een ochtend-fotosessie geen ontbijt te geven. Heb je zelf leuke sjaaltjes of een mooie halsband, dan kan je dit ook meebrengen. Meestal fotograferen we zonder halsband, maar klant is koning! In geval de hond niet los kan van de leiband heb ik een showlijntje mee.


Als het kan doe eerst een kleine wandeling met de hond op de afgesproken locatie (kom dus wat vroeger). Vermijd plassen en modder zodat de pootjes proper blijven!

Laat de hond in ieder geval geen sprintje trekken voor de fotosessie, een fel hijgende hond met lange tong uit de muil is niet flatterend op foto.


Uw hond proper laten wassen voor de fotosessie wordt zeker warm aanbevolen. Contacteer tijdig uw trimster hiervoor :D


Een handdoek en borstel is ook altijd handig om mee te brengen, in geval van veel vuil in de vacht.


Wil je samen met je woef op de foto? Breng dan een klein gastendoekje mee waar je eventueel kan op zitten. Een natte poep is niet zo aangenaam na de shoot ;-)Welke kleding draag ik tijdens een shoot?


We raden altijd aan om felle kleuren, prints of blinkende kledij te vermijden. Zachte, uniforme kleuren conform het seizoen doen het altijd goed. Zwart en/of wit kunnen hard overkomen op de foto. Heel belangrijk: leeg de broekzakken als u op de foto gaat: gsm's, portefeuilles, sleutelbossen, etc. Achteraf is dit heel moeilijk weg te werken op een foto. Kom je als koppel? Stem de kledij op elkaar af, en draag iets waar je je makkelijk in voelt. Gezien we meestal een fotosessie doen in de natuur, moet je ook makkelijk er kunnen mee gaan zitten of wandelen. Overdrijf niet met make-up als u anders weinig tot geen make-up draagt.


  • Herfst: de herfst staat bekend om zijn oranje tinten. Op iedere locatie in de herfst zal je deze kleuren terugzien. Ik vind het leuk als je deze kleuren laat terugkomen in de outfit. Je kunt dan denken aan oranjetinten, okergeel, bordeaux rood. Dit combineert vaak mooi bij donkerblauw.

  • Winter: Trek je dikste, zachtste trui aan, samen met een toffe sjaal, muts en misschien wel handschoenen kan dit superleuk op de foto staan. En wat makkelijk is, de accessoires kunnen we afwisselen zodat je foto's met en zonder hebt. Twijfel je over een accessoire? Contacteer me gerust.

  • Zomer en lente: De heide is paars, de bomen zijn mooi groen. Het is dan erg mooi als je lichte tinten draagt. Dit omdat er veel kleur in de natuur zit en de foto daardoor mooi rustig blijft. Een fel gekleurd item kan eventueel wel.Waar gaat de fotosessie door?


In de omgeving van Brugge zijn er veel mooie plaatsjes. De meeste mensen komen dan ook onze richting uit. Op verplaatsing kan natuurlijk ook, mits meerkost voor de benzine. In geval van studio: bij mij thuis te Brugge. Het betreft een pop-up studio dus we proberen deze altijd wat te combineren.


Wat als het slecht weer is?


Geen paniek! Ik voorzie altijd 2 data, in geval van ongeschikt weer verschuift de fotosessie naar de 2de datum.

Het weerbericht houden we nauwlettend in de ogen, en meestal beslissen we maar de dag op voorhand of de fotosessie kan doorgaan.


Hoelang op voorhand dien ik een afspraak vast te leggen?


Wij werken nog voltijds en fotografie is ons bijberoep, dus hoe sneller je een afspraak maakt hoe liever. Door de 2 data die we voorzien schuift alles snel vooruit.

De fotosessies gaan enkel door in de weekends, in de zomer plannen we 1 x/week een avondsessie tijdens de week.


Lever je onbewerkte foto's af?


Neen, alle foto's worden enkel bewerkt afgeleverd. De afleveringstermijn van de foto's bedraagt ongeveer 4 weken, dit kan ook langer zijn naargelang de drukte.

De foto's worden digitaal afgeleverd, tenzij anders vermeldt in het pakket.Indien nog vragen, contacteer ons gerust

© 2021 Tails of Life Photography  - Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Cookie Policy - Algemene Voorwaarden